WiFi

Gent bant wifi uit kleuterscholen en crèches

 

Ook in basisonderwijs legt stad draadloos internet aan banden - Geen wifi in kleuterscholen

 

Hln.be - Gent bant wifi uit kleuterscholen en crèches. "Voor zulke jonge kinderen heeft draadloos internet geen enkel nut. Op basisscholen kan draadloos internet wel maar als het geen verschil maakt, leggen we UTP-kabels", zegt schepen Elke Decruynaere (Groen).

 

"We willen dat elk kind toegang heeft tot het internet op school maar we willen ook voorzichtig zijn", zegt schepen van Onderwijs en Jeugd Elke Decruynaere. "Uit een rapport van de Vlaamse Overheid en contacten met wetenschappers blijkt dat we omzichtig moeten omgaan met de blootstelling aan straling veroorzaakt door draadloos internet of 'wifi'. Zeker bij jonge kinderen wordt aangeraden hen niet voortdurend aan sterke straling bloot te stellen en dat willen we dan ook garanderen in alle klassen. Het aantal scholen met wifi is trouwens vrij beperkt."

 

In haar nieuwe beleidsplan voor de scholen staat te lezen dat op alle plaatsen waar kinderen tussen 0 en 3 jaar verblijven wifi-installaties uit den boze zijn. Dat betekent dus dat in kinderdagverblijven en kleuterscholen geen draadloos netwerk aan zal mogen staan. Waar het geen verschil maakt, zullen UTP-kabels gebruikt worden in plaats van draadloze netwerken. Scholen waar al veel met tablets gewerkt wordt, zullen uiteraard wel wifi kunnen krijgen", zegt Decruynaere. "Er zijn nu nog scholen waar de leerlingen geen toegang hebben tot internet. Dat moet veranderen maar den wel met oog voor de risico's."


Secundair

 

In het secundair onderwijs, volwassenonderwijs en deeltijds kunstonderwijs gelden de wifi-beperkingen niet. Daar wordt net gestreefd naar wifi.

 

Volgens Mart Verlaek van het departement Leefmilieu, Natuur en Energie is er geen reden om aan te nemen dat wifi schadelijk zou zijn.

 

 

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-gent/geen-wifi-in-kleuterscholen-a1916313/

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20140613_01139331

http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1917074/2014/06/13/Gent-verbiedt-wifi-bij-baby-s-en-kleuters.dhtml

http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1917071/2014/06/13/Dokters-Opletten-met-wifi-bij-kinderen.dhtml

http://www.standaard.be/cnt/dmf20140613_01139429

http://nieuws.vtm.be/binnenland/96705-gent-verbiedt-wifi-bij-babys-en-kleuters