Recente nieuwsberichten

Hippocrates Electrosmog Appeal Belgium – help de oproep mee verspreiden!

Hippocrates Appeal header
Een groep artsen heeft het initiatief genomen om vanuit de medische wereld een oproep te lanceren aan overheid om dringend het voorzorgsprincipe te respecteren als het gaat over blootstelling aan elektromagnetische straling. Er is immers steeds meer wetenschappelijk bewijs voor schadelijkheid. Reeds in 2011 bepaalde de Wereldgezondheidsorganisatie dat de radiofrequente straling van draadloze technologie potentieel kankerverwekkend is.

De artsen vragen aan onze federale, regionale en lokale politieke vertegenwoordigers om hun verantwoordelijkheid op te nemen. De oproep somt een hele reeks concrete maatregelen op die volgens hen noodzakelijk zijn, zoals een verbod op wifi in crèches en scholen, meer gezondheidsonderzoek naar 5G, het organiseren van sensibiliseringscampagnes over straling en een erkenning van het bestaan van elektrohypersensitiviteit (EHS).

Reeds meer dan 250 artsen en medische professionals hebben de oproep ondertekend.

Het gaat om een tweetalig initiatief. Momenteel zijn er nog maar weinig ondertekenaars uit Vlaanderen – Help deze oproep mee te verspreiden!

Op de website van de oproep vindt u een brief en achtergronddocumenten die u kunt afdrukken en bezorgen aan uw arts, apotheker, specialist, etc.

Belangrijk: enkel artsen of medische professionals kunnen de oproep ondertekenen.

U vindt alle informatie op:
https://www.hippocrates-electrosmog-appeal.be/?lang=nl
 

  • Rechtstreekse link naar de brief om aan uw arts te geven: PDF.
  • Tekst van de oproep: PDF.
  • Lijst van relevante wetenschappelijke publicaties: PDF.
  • De lijst van eerdere medische oproepen en waarschuwingen: PDF.
    (Het best is om de PDF's op te slaan op uw pc en vervolgens af te drukken. Rechtstreeks printen van de website geeft een minder goed resultaat.)