Neem actie

HELP MEE SENSIBILISEREN

 Politici zullen maatregelen nemen wanneer genoeg mensen zich van het probleem bewust zijn en ook uiting geven aan hun ongenoegen.

 

organise

 

Actietips

 • Aan de hand van het sensibiliseringsmateriaal op deze pagina (zie onder) kunt u mensen in uw omgeving informeren. Praat erover met vrienden, kenissen, collega's, etc. U kunt u flyers in brievenbussen gaan deponeren.
  • Vraag aan uw gemeente- of stadsbestuur om deze brochure te laten drukken en te verspreiden via scholen, etc. U kunt bijvoorbeeld vragen de brochure systematisch, elk jaar op school te laten uitdelen aan alle 12-jarigen.

   Het gaat om een brochure voor kinderen en adolescenten, die hen moet aanmoedigen tot een verantwoord gebruik van de gsm. De brochure werd opgesteld door de gemeente Herstal, maar mag vrij gebruikt worden door andere gemeenten. Uw gemeente of stad kan de brochure dus zo overnemen!

   Wij kunnen u op vraag een voorbeeldexemplaar toesturen.

Voorblad_NL_brochure_gsm_waterm-bosv

  • Organiseer eens...

   * een infoavond of lezing in uw buurt. U kunt bijvoorbeeld een spreker van Beperk de Straling uitnodigen, lokale politici, ...

   * een filmprojectie. Interessante documentaires over de stralingsproblematiek zijn 'Full Signal' (Amerikaanse documentaire), 'Ziek van je mobieltje' (Nederland), 'Les Mauvaises Ondes' (Frankrijk) en 'Les Sacrifiés des Ondes' (Frankrijk).

                                                    _MG_0336

               Filmprojectie van 'Les Mauvaises Ondes' in Brussel


   * een 'elektromagnetische wandeling'

   Het Brusselse collectief 'Dé-Mobilisation' organiseert bijvoorbeeld regelmatig 'elektromagnetische wandelingen' in Brussel. Met meettoestellen om de straling te meten in de hand, wordt een parcours langsheen de gsm-antennes gevolgd en op verschillende punten worden de verschillende aspecten van de problematiek toegelicht: de effecten op de gezondheid, de blootstellingsnormen, elektrogevoeligheid, de sociale en ethische aspecten, etc. Aan de hand van de meettoestellen wordt de straling zichtbaar en hoorbaar gemaakt.

meetapparaten

 • Contacteer andere ouders en verzet u tegen het gebruik van WiFi op de school van uw kinderen. Meer info over WiFi op school.
 • Heeft u last van WiFi of DECT-telefoons op het werk of stoort het u hieraan te worden blootgesteld? Indien u aangesloten bent bij de vakbond, kunt u uw vakbond vragen stappen te nemen rond deze problematiek. De vakbond kan bijvoorbeeld externe preventiediensten aanmoedigen om werkgevers zinnig en zuinig te doen omgaan met draadloze technologieën.

 • Informeer uw arts aan de hand van materiaal op onze website. Artsen hebben vaak de tijd niet om al deze informatie zelf op te zoeken.
 • Help mee artikels te schrijven en vertalen voor onze website. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor andere manier waarop u kunt helpen.
 • Contacteer politici en maak hen duidelijk dat u wil dat er maatregelen genomen worden. We leven in een democratie; het is belangrijk dat burgers hun wensen en bezorgdheden kenbaar maken.
 • Informeer uzelf en blijf op de hoogte door onze website en ook stopumts.nl regelmatig te bezoeken. Inschrijven op onze nieuwsbrief kan door ons een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te sturen

 

 • Steun ons op ons rekeningnummer 523-0803197-15 (IBAN BE83 5230 8031 9715, BIC TRIOBEBB). Met uw steun kunnen we sensibiliseringsmateriaal, zoals flyers, stickers en posters, laten afdrukken.

 

Sensibiliseringsmateriaal

 • Tien tips voor een verantwoord gsm-gebruik. Het gaat om een vertaling van een affiche opgesteld door de Weense Artsenvereniging. U kunt bijvoorbeeld  met enkele mensen een pamflet-uitdeel-actie organiseren in uw buurt (winkelstraat, ingang treinstation, ...)

 

 • Affiche voor een norm van 0,6 Volt per meter

  Affiche_0.6_volt_Next_Up_KLEIN
 • Affiche: antennes en gsm's verboden

  Affiche_geen_antenne_geen_gsm_Next_up_KLEIN
  • Affiche passieve gsm-straling = passief roken

   Om duidelijk te maken dat ook passieve blootstelling aan andermans gsm-straling schadelijke effecten kan hebben, net als passief roken. Ook beschikbaar in andere talen.

Affiche_passieve_gsm_straling_passief_roken

 • Protestborden gebruikt in Wallonië:

  Antennes_protestbord

  antennes_protestbord_2

  antennes_protestbord_3