Recente nieuwsberichten

Volgende zaterdag 25 januari 2020 om 13u: protestactie in Brussel tegen 5G! Kom ook!

Afspraak van 13u tot 16u aan het Albertinaplein, naast het Centraal Station!

De aanwezigheid van zoveel mogelijk burgers is van het grootste belang om een sterk signaal te geven aan politici, kom dus zeker ook! Breng gerust uw eigen protestborden mee!

Link naar het facebook-event: https://www.facebook.com/events/2674743979300149/

Deze actie wordt georganiseerd door het collectief stop5G.be (zie onder voor meer uitleg). Zie www.stop5G.be.

U kunt het collectief stop5G.be ook financieel steunen op het rekeningnummer BE06 0689 3580 7022.

Op 25 januari zullen overal ter wereld protestacties plaatsvinden tegen 5G.


Waarom deze protestactie?


In het kader van de mondiale actiedag tegen de uitrol van 5G (stop5ginternational.org) op 25 januari organiseert het collectief stop5G.be een protest- en informatiebijeenkomst (stand) in Brussel.
 
Voorafgaandelijk werd een internationale oproep, ondertekend door bijna 200.000 burgers en organisaties uit 203 landen en territoria, verstuurd naar de Belgische federale en regionale overheden.

Het officiële discours probeert ons ervan te overtuigen dat het enige doel van de uitrol van 5G is dat we deel moeten uitmaken van de dominante groep landen in de wereldwijde, economische concurrentiestrijd. En dat kan alleen maar met deze nieuwe telecommunicatietechnologie die overal en altijd voor een wijdverbreide connectie zal zorgen.

Afgezien van de fundamentele problemen op het gebied van de volksgezondheid die de regeringen verkiezen te negeren, zijn er veel vragen over de toekomst van de ongebreidelde stormloop naar deze snelle, draadloze communicatietechnologie: toxiciteit voor alle levende wezens, stijgend energieverbruik, veranderingen in werk en werkgelegenheid, uitputting van zeldzame metalen en water, lage recyclagegraad van metalen legeringen, nauwlettende controle op burgers en schending van vrijheden, internationale conflicten, ...

Zelfs de industrie stelt zich vragen bij de economische haalbaarheid van een uitrol, die enorme investeringen vergt waarvan de rentabiliteit verre van zeker is, tenzij de overheid een belangrijke bijdrage levert ...

Tot slot spreekt het voor zich dat 5G-technologie, door de onbeperkte groei van dataverkeer, zal leiden tot een aanzienlijke stijging van het energie- en grondstoffenverbruik. Als zodanig druist het in tegen een ecologisch verantwoord beleid en tegen de doelstellingen die de Europese Unie en de ondertekenaars van het COP21-akkoord in 2015 in de strijd tegen de opwarming van de aarde hebben geformuleerd.

Contact en informatie

De details van het evenement zullen beschikbaar zijn op de agenda van de website van het collectief, www.stop5g.be.

Daarnaast zullen er na 25 januari nog andere acties georganiseerd worden. Om hiervan op de hoogte te blijven, kan u zich inschrijven op de nieuwsbrief van het collectief via de website. U vindt op de site ook veel informatie over de gezondheids- en maatschappelijke impact van 5G, in het Frans en het Nederlands.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.