Recente nieuwsberichten

Zwitserland: een tweede stralingsarm appartementsgebouw voor elektrohypersensitieve personen

 
De ontwikkelaars van Europa's grootste complex met meerdere units voor mensen die overgevoelig zijn voor elektromagnetische velden, gebouwd in 2021 in de Zwitserse gemeente Schmitten (http://cocon-schmitten.ch), hebben een certificering (https://emfis.eu) ontwikkeld die controle met toegevoegde waarde biedt aan ontwikkelaars, kopers en huurders van dergelijke gezondere woningen.
 
Hieronder staat de video van het interview met Frederico Marangoni en Christophe Larman, die al andere soortgelijke projecten elders in Europa hebben en die willen samenwerken met Noord-Amerikaanse professionals en zakenmensen (https://www.youtube.com/watch?v=7Pfyv-h1vLs). De initiatiefnemers van dit project voor mensen die intolerant zijn voor niet-ioniserende straling, de ontwikkelaar Marangoni en de architect Gédéon Abebe (aaag architects, in Fribourg), bouwden deze 27 afgeschermde huurappartementen in drie gebouwen dankzij de investering van NordBuilding.
 
 
Het goede nieuws is dat metingen in deze gebouwen door de gerenommeerde expert op het gebied van elektromagnetische hygiëne Pierre Dubochet hebben bevestigd dat blootstelling aan hoge en lage frequenties met 90% kan worden verminderd. Eigenaren van deze appartementen uit de middenklasse betaalden ongeveer 7% meer (voor spanningsschakelaars, afgeschermde kabels en koolstofverf, metaallegeringen, plastic folies en afschermingsstoffen), wetende dat de investering van onschatbare waarde is in termen van verbeterde levenskwaliteit.
 
Marangoni en Larman verwachten dat de meerderheid van de eerste kopers welvarende en gezonde mensen zullen zijn die hun blootstelling aan straling uit voorzorg willen verminderen, maar zonder af en toe het gebruik van draadloze apparaten op te geven. Zoals elke innovatie zal het toegankelijker worden dankzij de schaalvoordelen die worden geboden door de onvermijdelijke groei van de vraag die gepaard gaat met de toename van gezondheidsproblemen veroorzaakt door constante blootstelling aan elektromagnetische velden.
 
De eerste Europese huisvesting voor overgevoelige mensen werden ook gebouwd in Zwitserland, in de wijk Leimbach in Zürich. Deze 15 appartementen met gezonde materialen, stralingsafscherming en bedrade technologieën, werden ingehuldigd in december 2013 en werd gebouwd door de Healthy Life and Living Foundation met de hulp van de stad. "Het is verboden te roken, parfum te dragen, je mobiele telefoon te gebruiken", legde de krant Le Point destijds uit. Hoewel er in de medische gemeenschap geen consensus bestaat over de oorzaken van milieugevoeligheden, verbetert het optimaliseren van de chemische en elektromagnetische omgeving de kwaliteit van leven van de bewoners, vertelde Dr. John van Limburg Stirum van de Seegarten-kliniek in de buurt van Zürich aan Agence France Presse. "Ze moeten hun toevlucht zoeken op plaatsen zonder antennes en zonder straling van mobiele telefoons. Deze patiënten lijden echt", zegt hij, waarmee hij aangeeft dat hij graag zou zien dat artsen deze overgevoeligheidssyndromen meer herkennen.
 
Ondanks het feit dat hij ontdekte dat deze gebouwen een getto van elektrohypergevoelige mensen creëren, is radiobioloog Oleg Grigoriev, hoofd van het Russische Comité voor Stralingsbescherming tegen Niet-Ioniserende Straling, er voorstander van. "Het is een heel goed idee, alle appartementen in grote steden hebben kamers nodig voor EMV-afscherming tijdens de nacht, de slaapkamer en de kinderkamer."
 
De Thaise pionier
 
Na het publiceren van dit video-interview met Marangoni en Christophe Larman vernam ik dat een soortgelijk project 15 jaar geleden al in Thailand was uitgevoerd, in Bangkok. De Monaco Residence (https://le-monaco.com/) is een gebouw van 67 eenheden verdeeld over 25 verdiepingen dat ook afscherming en demping van hoge en lage frequenties omvat, inclusief een koolstofverf die de golven weerkaatst. "Het is erg moeilijk om het concept op de markt te brengen omdat de andere ontwikkelaars de extra kosten niet willen opnemen omdat ze niet weten hoe ze het moeten verkopen", legt projectmanager Philippe Brémard uit, die het project begeleidde. Aan de andere kant is het resultaat dat alle bewoners van dit gebouw nog nooit zo goed hebben geslapen of geleefd als in hun appartementen. Een aantal van hen heeft een tweede appartement gekocht en geeft prioriteit aan nieuwe projecten die deze principes omvatten."
 
De heer Brémard heeft ook de eenheden op de markt gebracht, hij beheert de mede-eigendom en verhuur van de eenheden die eigendom zijn van de investeerders (50% van de eenheden).
 
Niet alles wordt gezegd op de oorspronkelijke website, die werd gebruikt om de laatste eenheden op de markt te brengen, voegt hij eraan toe. "Voor het elektromagnetische golfgedeelte hebben we alle hoogspanningslijnen afgeschermd en ze zijn meer dan 1 meter verwijderd van de hoofdeinden. De schakelaars werken op relais die in het plafond bij de ingang van een kamer zijn geplaatst. Wanneer deze schakelaars zijn uitgeschakeld, worden de stopcontacten niet meer van stroom voorzien, evenals de kabels die naar de lampen gaan. De gehele internet- en tv-ruimte wordt gevoed door kabel met verschillende stopcontacten in alle kamers. De wanden tussen de kamers zijn gemaakt van geprefabriceerd beton met 5 cm steenwolisolatie aan elke kant en vervolgens 13 mm gipsplaat. Dit maakt het mogelijk om zowel thermische als geluidsisolatie te bieden. We hebben een verzwakking van het wifi-signaal waargenomen bij dit type muur. Sommige huiseigenaren installeren een modem met wifi en omdat ze niet elektrogevoelig zijn, schakelen ze hun wifi 's nachts of wanneer ze deze niet gebruiken niet uit. Dus wat overblijft is wifi-vervuiling van de buurman.
 
Een probleem is de technische ruimte onderin het gebouw waar we de transformator hebben. Er is veel elektromagnetische vervuiling die kan worden gemeten in het aangrenzende kantoor tot 20 m achter een grote betonnen muur van 30 cm. Een ander probleem is het gsm-signaal als je een hoog gebouw hebt. Als de openbare antennes niet sterk genoeg zijn, moeten repeaters worden geïnstalleerd, maar dit betekent dat er vervuiling moet worden geïntroduceerd. Er is een conflict tussen eigenaren die absoluut de telefoon op alle verdiepingen willen hebben met een uitstekend signaal en degenen die de minste golven willen, zelfs als dat betekent dat ze de mobiele telefoon moeten opofferen. Ik denk dat het concept van elektrosensitieve huisvesting mogelijk is tot vijf verdiepingen. Daarboven is er nog onderzoek te doen.