Recente nieuwsberichten

Oproep: Breng mee de straling in kaart!

 

(Download en verspreid de brochure hier: https://drive.google.com/file/d/1fNOQF2ACyhxtLSjKAPBD8dROqhQAeGJT/view?usp=sharing)

Graag vragen wij jullie medewerking aan de stralingskaart “EMFkaart.be".

Het doel van de EMFkaart.be is een overzicht te geven van de stralingsbelasting (door de toename van GSM-zenders en 5G) op diverse plaatsen in Vlaanderen: stedelijke gebieden, sportterreinen, voetbalstadia, winkelcentra, publieke plaatsen, stadsparken, fietsroutes, in natuurgebieden etc. Later uit te breiden naar heel België.

Via deze website willen wij de stralingsproblematiek in een nieuw daglicht stellen.

Waarbij men de Woonbiologische SBM-2015-norm als referentie gebruikt.

Naar het voorbeeld van de HF-kaart van Magda Havas uit Canada https://globalemf.net/

Stralingsbewust Zeist heeft reeds zo’n kaart https://emfkaart.nl/.

Om zo’n kaart goed uit te bouwen hebben we meetgegevens nodig, veel meetgegevens van hoogfrequente straling over heel Vlaanderen/België. Daarbij is jullie medewerking gevraagd en noodzakelijk, belangrijk is dat iedereen eenzelfde geijkt meetinstrument gebruikt de “Safe and Sound pro II”.

Er volgen trainingen, ook via Zoom, met uitleg over hoe men metingen doet en data verzamelt, hoe men deze noteert en doorgeeft zodat ze verwerkt kunnen worden in onze Google-map-kaart.

Planning:

-opstart van de trainingen vanaf mei 2024
-invoeren eerste data begin augustus 2024
-website gaat online midden augustus 2024

Wil jij ook deel uitmaken van ons meetteam?

Vul onderstaande gegevens in en stuur ze ASAP per email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. in cc)

Voornaam: 
Naam: 
Straat en huisnummer: 
Postcode en gemeente: 
Telefoonnummer: 

Dit project is een initiatief van Luc Leenders, coördinator https://stralingsarmvlaanderen.org/.

Download en verspreid de brochure hier: https://drive.google.com/file/d/1fNOQF2ACyhxtLSjKAPBD8dROqhQAeGJT/view?usp=sharing