Recente nieuwsberichten

Gezondheidsactivisten voorzien telecomwinkel van waarschuwingslabels

 

http://www.youtube.com/watch?v=sTCC2R0OVDs

 

stopsmartmeters.org - Interessante actie: gezondheidsactivisten van de California Brain Tumor Association and Stop Smart Meters! hebben in een telecomwinkel in San Francisco waarschuwingslabels op smartphones en tablets gekleefd. Het label waarschuwt mensen dat de apparaten volgens de Wereldgezondheidsorganisatie mogelijk kanker veroorzaken en dat zwangere vrouwen en kinderen in het bijzonder kwetsbaar zijn.

 

Verschillende Amerikaanse staten en steden hadden plannen om burgers door labels te wijzen op de mogelijke gezondheidsrisico's van gsm's en smartphones. In San Francisco was het stadsbestuur bijvoorbeeld unaniem akkoord gegaan dat gsm-verkopers aan elke consument een factsheet moesten meegeven met daarop onder meer de classificatie van de Wereldgezondheidsorganisatie en de richtlijn om voldoende afstand te houden tot het apparaat bij het bellen.

 

Door rechtszaken, dreigementen, financiering van politici en lobbywerk wist de telecomindustrie deze initiatieven echter één voor één in de kiem te smoren.

 

Deze burgers namen dan maar zélf het initiatief om mensen te informeren.

 

Wilt u zelf ook uw medeburgers informeren? Druk de flyer '10 tips voor een verantwoord gebruik van gsm en smartphone' af en ga ze - alleen of in groep - uitdelen op een locatie waar veel mensen passeren!

 

www.beperkdestraling.org/images/stories/Sensib_materiaal/10_tips_smartphone_NL_06_08.pdf