Stralingsmeting iPad

Metingen: iPad geeft uitzonderlijk hoge stralingsniveaus

 

 

 

 

 


Bovenstaande metingen illustreren dat iPads en andere tablet-computers continu zorgen voor zeer hoge stralingsniveaus. Geregeld zijn er pieken van 6 tot maar liefst 16 Volt per meter (omrekentabel). Onafhankelijke wetenschappers stellen echter dat men beter niet blootgesteld wordt aan waarden boven de 0,6 V/m.

De stralingsniveaus van iPad of tablet zijn ook hoger dan wat een gsm of smartphone doorgaans uitzendt bij het bellen (zie meting). Per uur zijn er zo'n 900 stralingspieken, ongeveer om de 4 seconden.

Zelfs wanneer er geen WiFi-netwerk beschikbaar is of wanneer het internet niet gebruikt wordt, blijft de iPad de gebruiker (en omstaanders) blootstellen aan zeer hoge stralingsniveaus.

Zelfs wanneer de tablet helemaal niet gebruikt wordt en de cover erover ligt, zijn er nog steeds stralingspieken elke 20 seconden, zoals blijkt uit deze video:


Het gebruik van tablet-computers is dan ook sterk af te raden.

Het gebruik ervan op school is al helemaal onverantwoord. In een klassituatie zijn kinderen bovendien omringd door talloze andere tablets, hetgeen de stralingsniveaus nog eens vermenigvuldigt.

Wanneer wetenschappers waarschuwen dat kinderen best geen gsm gebruiken, dan geldt dit zeker ook voor iPads, die nog sterker stralen en waar men bovendien gedurende veel langere tijd aan wordt blootgesteld.

Kinderen zouden enkel tablets of iPads mogen gebruiken wanneer deze in vliegtuigmodus staat en de WiFi-functie uitgeschakeld is.

 

Radiation of iPad with WiFi ON but no Internet Connection:

 

Lees meer:
=> Oproep Beperk de Straling aan fabrikanten: ontwikkel tablets geschikt voor gebruik door kinderen op school