Recente nieuwsberichten

Centrum Mechelen wordt grote wifizone

 

standaard.be - Telecombedrijf Telenet maakt van het commerciële centrum van zijn thuisstad Mechelen een grote wifizone. Ook niet-Telenetklanten kunnen er dagelijks een uur gratis op.

 

Het gaat om het grootste aansluitend wifi-netwerk in België, zegt Telenet in een persbericht. Voor Telenetklanten is de toegang tot het netwerk inbegrepen in hun internetabonnement. Naast surfen kunnen ze ook gratis bellen en televisie kijken via apps.

 

Ook toeristen en niet-Telenetklanten profiteren mee. Zij zullen gedurende een uur gratis kunnen surfen.

 

Tegen het voorjaar 2015 zal het commerciële centrum volledig voorzien zijn van wifi. Telenet plaatst daarvoor extra hardware aan onder andere de Bruul, IJzerleen, Hoogstraat, Grote Markt en Veemarkt.

 

 

Voorsprong

 

De Mechelse burgemeester Bart Somers is in zijn nopjes. 'Mechelen was al de digitaalste stad van Vlaanderen en neemt vandaag opnieuw ver voorsprong. Dankzij deze unieke en massieve uitrol van het wifi-netwerk over heel het commercieel centrum wordt Mechelen de eerste Wi-Free stad van het land.'

 

Volgens John Baekelmans, CTO Smart Cities bij Cisco zet Mechelen een eerste stap in de evolutie naar een 'smart city'. 'Die kan met behulp van sensoren en het internet voor een efficiënter en slimmer beleid zorgen rond afvalophaling, straatverlichting, openbaar vervoer, verkeer of parkeren.'

 


Telenet schuift 4G aan de kant

 

standaard.be - Binnenkort kan iedereen in de Mechelse binnenstad op het internet via wifi van Telenet. Een dienst die het bedrijf ook in andere Vlaamse steden wil invoeren. Daarmee maakt Telenet het dure 4G-netwerk van de mobiele spelers in de steden zowat overbodig.

 

Snel

 

  • Telenet biedt wifi aan in heel Mechelen
  • Telenets stadsdekkende wifi streep door de rekening van mobiele operatoren
  • Mechelen betaalt niet voor stadsdekkende wifi, maar gratis is het ook weer niet

 

Vanaf april volgend jaar kan iedereen in de Mechelse binnenstad surfen via wifi van Telenet. Het telecombedrijf werkt er aan 'het grootste aansluitend wifi-netwerk van België'. Telenet-klanten kunnen er ongelimiteerd gebruik van maken, niet-klanten krijgen een uur gratis wifi per dag.

 

Een geweldige manier om klanten te lokken, vindt de Mechelse burgemeester Bart Somers: 'Na dat uurtje zullen ze op die wifi willen blijven, en dan hopelijk op Telenet overstappen.'