Recente nieuwsberichten

"Stad Mechelen maakt stralingsprotest monddood"

 

hln.be - De stad Mechelen gaat een discussie met de Werkgroep Beperk De Straling in het verband met het Wi-Free netwerk van Telenet niet aan. De organisatie reageert verontwaardigd.

 

Telenet wil van het commerciële centrum van de Dijlestad tegen april een grote hotspot maken. De Werkgroep Beperk De Straling verzet zich daartegen omdat ze vreest dat een permanente blootstelling aan wifi-straling schadelijke gevolgen zal hebben voor de gezondheid van de bewoners, maar de stad wil die discussie niet aangaan. Het kabinet van de burgemeester liet de werkgroep weten de gevolgen voor de gezondheid heel ernstig te nemen, maar dat de stad zich enkel kan beroepen op de informatie van specialisten.

 

"Een pro-contra-discussie van niet-specialisten is voor een thema als dit betekenisloos", laat ze weten, waarop ze verwijst naar een brochure van Telenet over de veiligheid van wifi straling. Volgens Beperk De Straling betekent het antwoord "niet meer dan het monddood maken van enig protest". "Het is alsof je advies gaat vragen over roken aan een sigarettenproducent. Burgemeester Bart Somers maakt de ongerustheid van zijn burgers onderschikt maakt aan de commerciële belangen van telecomgigant Telenet", protesteert coördinator Jan Allein. Hij dringt alsnog aan op een onderhoud.