Recente nieuwsberichten

Oproep: geen extra wifi op Brusselse pleinen

 

antennewoud_gestilleerdDe Brusselse regering wil van Brussel een 'smart' city maken. In het kader daarvan zijn ministers Bianca Debaets en Pascal Smet nu van plan extra gratis wifi-netwerken de wereld in te stralen op verschillende pleinen en in metrostations (artikel).

 

Beperk de Straling stuurde een brief met de oproep om hier beter over na te denken en om te wijzen op de nood aan rationalisering, innovatieve en stralingsefficiënte oplossingen, en samenwerking met bestaande aanbieders.

 

De Brusselse stralingsnormen werden vorig jaar op vraag en ten voordele van de telecomoperatoren sterk versoepeld en zijn nu veel lakser dan wat de Belgische Hoge Gezondheidsraad aanbeveelt (i.e. een totaalnorm van 3 Volt per meter). Dit alles om het 4G-netwerk voor mobiel internet mogelijk te maken. Maar nu dat er is, is het blijkbaar nog niet voldoende. Wij snappen niet dat de Brusselse regering daar bovenop nu overal ook nog eens aparte wifi-zenders wil opstellen voor nóg maar eens een aparte netwerken voor mobiel internet.

 

Dit alles getuigt van weinig denkwerk. Op een onzorgvuldige manier blijft men overal maar zenders bijplaatsen. Men accumuleert steeds meer netwerken bovenop elkaar, terwijl één netwerk voldoende zou moeten zijn.

 

Lees de brief die we naar de Brusselse ministers stuurden.

 

 

 

 

RTBF_micro_relais

 

 

Disreet opgestelde micro-antennes die de Brusselse pleinen reeds hullen in een dichte stralingswolk.

 

 

RTBF_micro_relais_2