Recente nieuwsberichten

De bekabelde digitale meter blijkt helemaal niet bekabeld te zijn!

Via het antwoord op een parlementaire vraag en ook de website van Fluvius vernemen wij dat de bekabelde meter die Fluvius vanaf januari 2023 verplicht moet aanbieden in werkelijkheid helemaal geen bekabelde meter is. Het gaat om een meter die met een kabel wordt geconnecteerd met een buitenantenne die op de gevel of aan de rooilijn wordt geplaatst. Dit is gewoonweg hallucinant. Dit beantwoordt niét aan de geest van de beslissing van het Vlaams Parlement/de Vlaamse regering en aan de bepaling in het Energiebesluit die stelt dat de communicatie via bekabeling moet gebeuren (en dus niet via het 4G-netwerk, ook niet met een buitenantenne).

Tenzij men over een groot domein beschikt zal een dergelijke buitenantenne zich altijd in de nabijheid van de woonst bevinden, of zelfs rechtstreeks op de gevel, en dus ook zorgen voor stralingsblootstelling binnenshuis en desgevallend in de eigen tuin. Mensen die willen kiezen voor een digitale meter zonder stralingsblootstelling willen evenmin een draadloze zendantenne op hun gevel of in hun tuin!

De installatie van een buitenantenne is ook allesbehalve gebruiksvriendelijk en laagdrempelig, en brengt werken met zich mee die ingrijpend zijn (doorboren (buiten)muren, openbreken tuin of oprit om verlengkabel te leggen, installatie van een zichtbare buitenantenne/voetpadkast, etc.).

Ook is de prijs die Fluvius wil aanrekenen voor een dergelijke “bekabelde” meter (tussen de 340 en 821€) totaal onaanvaardbaar. Het belemmert de politieke en door het Grondwettelijk Hof vastgelegde vrije en onbelemmerde keuze voor een niet-stralend alternatief.

Moeten we dit begrijpen als puur pestgedrag vanwege Fluvius? De consument zelf heeft niet gekozen voor deze uitrol van straling uitzendende meters, wordt verplicht deze te laten installeren en zou zich dus ook niet blauw moeten betalen om zich ertegen te beschermen.

Wat Fluvius nu uitgewerkt heeft, is louter een oplossing voor een probleem dat zij zelf hebben gecreëerd door te kiezen voor draadloze communicatietechnologie voor meters die zich vaak in betonnen kelders bevinden met weinig mobiel bereik. Inderdaad, in september 2022 werd in de media bericht dat slimme meters massaal niet werken en dat tienduizenden meters geen verbinding maken.
Dit wil Fluvius oplossen door een buitenantenne, wat ze nu blijkbaar gemakshalve meteen ook voorstellen als de “bekabelde” meter. Wij stellen ons de vraag welke moeite Fluvius eigenlijk heeft gedaan om oprecht de schouders te zetten onder de ontwikkeling van een werkelijk bekabelde meter (via glasvezel, coax of ethernet).

Wij schreven een brief naar Minister van Leefmilieu Zuhal Demir om deze wantoestand aan te kaarten.

Het is echter niet duidelijk of deze “bekabelde” meter met buitenantenne de enige optie is.

In een artikel in Het Laatste Nieuws (14/11/2022) stelt de woordvoerder van Fluvius dat er voor mensen die straling willen vermijden een digitale meter beschikbaar is waarvan de draadloze communicatiemodule eenvoudigweg wordt uitgeschakeld. Hierbij moet Fluvius nog steeds ter plaatse de meterstand komen opnemen.
Deze optie wordt echter niet vermeld op de website van Fluvius.
Wij hebben begin januari een brief gestuurd naar Fluvius om verduidelijking te vragen en houden u op de hoogte van het antwoord.  

Het plaatsen van een digitale meter met een uitgeschakelde draadloze communicatiemodule lijkt ons inderdaad een eenvoudig, haalbaar en betaalbaar alternatief. Onder meer in Nederland wordt dit al vele jaren en zonder problemen als alternatief aangeboden. (Al is behoud van een analoge meter een nog betere optie wegens de problematiek van 'dirty electricity'.)

Wij raden u daarom aan om hier expliciet naar te vragen en enkel dit als oplossing te accepteren.
Vraag idealiter ook dat de installateur voor de installatie van de meter in een ondertekende verklaring op eer aangeeft dat deze module effectief uitgeschakeld is of onmiddellijk na installatie uitgeschakeld zal worden, om onaangename verrassingen te vermijden.

In het licht van dit alles hebben wij daarom onze modelbrieven voor het weigeren van een stralende digitale meter aangepast.

Als Fluvius weigert om een niet-communicerende meter (zonder buitenantenne) bij u te installeren kunt u klacht indienen bij de Vlaamse Ombudsdienst:
Vlaamse Ombudsdienst
Leuvenseweg 86
1000 Brussel
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
http://www.vlaamseombudsdienst.be/ombs/nl/klacht/indiening_klacht.html 
Telefoon: 1700 (gratis) - Fax: 02 552 48 00

Als u lid bent van Test Aankoop kunt u ook daar advies inwinnen (https://www.test-aankoop.be/contact/contacteer-ons/juridisch-advies) of een klacht melden.

Je kan ook gratis juridisch advies vragen aan één of meerdere justitiehuizen:
https://www.vlaanderen.be/agentschap-justitie-en-handhaving/justitie/justitiehuizen#justitiehuizen-locaties

Als dit alles niets oplevert kunt u overwegen om naar de rechtbank te stappen.


Zie ook ons artikel 'Hoe draadloze digitale meters weigeren (elektriciteit, gas, water) en een bekabeld/niet-stralend exemplaar aanvragen' en dit artikel op de website van VEHS Vlaanderen: ‘Bekabelde’ digitale meter met externe antenne!?.