Recente nieuwsberichten

Fluvius dreigt op grote schaal klanten af met aangetekende brieven: “Doet er niet toe of persoon meewerkt of niet”

“In het aangetekend schrijven worden tenlasteleggingen geformuleerd die vaak compleet uit de lucht zijn gegrepen. Fluvius en zijn onderaannemer Unit-T spreken over een “standaardbrief”.

Netbeheerder Fluvius en zijn onderaannemer Unit-T blijken op grote schaal hun klanten af te dreigen. Wie nog geen digitale meter heeft, wordt zo mogelijk ten onrechte geïntimideerd. In zijn aangetekende brieven formuleert Fluvius drie mogelijke tenlasteleggingen. Klanten zouden niet reageren op communicatie van Fluvius, Unit-T-klanten waren niet thuis toen de technicien langskwam of ze gaven de technieker geen toegang.

In de brief dreigen ze ook met een juridische procedure en bijkomende kosten. Opmerkelijk is dat de dreigbrief zonder enige discriminatie de deur uitgaat. “Het is een gestandaardiseerde brief die vanuit de computer vertrekt”, luidt het bij Fluvius. “Dat is een initiatief van onze onderaannemer.” Unit-T zelf stelt het nog duidelijker. “We moeten haast maken met het installeren van de digitale meter en dus sturen we naar iedereen zo’n aangetekende brief, of die persoon nu meewerkt of niet doet er niet toe.” Fluvius viseert vooral eigenaars van zonnepanelen.

Ook klanten van Fluvius die al een afspraak hadden geboekt, krijgen de aangetekende dreigbrief. Sterker nog, Unit-T geeft toe dat ook mensen waar de digitale meter is geïnstalleerd ook zo’n brief ontvangen.

Fluvius bekwam eerder dit jaar een vonnis waarin hardnekkige weigeraars van de digitale meter veroordeeld werden.”

https://www.standaard.be/cnt/dmf20241004_94218023