Het project

Platformen en open standaarden

Joomla! draait op elk platform inclusief Windows, de meeste Linux versies, verschillende Unix versies en het Apple OS/X platform. Joomla! is afhankelijk van PHP en de MySQL database voor het leveren van dynamische inhoud.

De minimale vereisten zijn:

  • Apache 1.x, 2.x en hoger
  • PHP 4.3 en hoger
  • MySQL 3.23 en hoger
Het zal ook draaien op alternatieve server platformen zoals Windows IIS - vooropgesteld dat ze PHP en MySQL ondersteunen - maar deze behoeven extra configuratie om het Joomla! core pakket succesvol te installeren en te laten functioneren.

Ondersteuning en documentatie

Ondersteuning

Ondersteuning voor het Joomla! CMS kan op vele plaatsen gevonden worden. De beste plek om te beginnen zou zijn de Joomla! Official Documentation Wiki. Nederlandstalige documentatie vindt u op DutchJoomla! Wiki. Hier kunt u uzelf helpen met informatie die regelmatig gepubliceerd en geüpdate worden terwijl Joomla! verder ontwikkelt. Er komt nog veel meer bij ook!

Natuurlijk moet u niet het Help systeem van de CMS zelf vergeten. In het topmenu in het beheer gedeelte vindt u de help knop welke u veel uitleg biedt over de mogelijkheden.

Een andere goede plek zou natuurlijk zijn het forum . Op het Joomla! forum vindt u help en ondersteuning van zowel community leden als van Joomla! coreleden en werkgroepleden. Het forum bevat een bron aan informatie, faqs, bijna alles wat u zoekt op het gebied van ondersteuning. Een Nederlandstalig forum vindt u op het DutchJoomla! Forum.

Twee andere bronnen voor ondersteuning zijn de Joomla! Developer Site en de Joomla! Extensions Directory (JED). De Joomla! Developer Site biedt veel technische informatie zowel voor de ervaren ontwikkelaar als voor diegenen nieuw bij de bij Joomla! en ontwikkelingswerk in het algemeen. De JED welke eigenlijk geen echte ondersteuningssite is in strikte zin bevat veel extensies welke u nodig heeft wanneer u uw eigen site ontwikkelt.

De Joomla! ontwikkelaars en Bug Squad leden posten regelmatig hun blogs over verschillende onderwerpen als programmerings technieken en veiligheids zaken.

Documentatie

Joomla! documentatie kan uiteraard gevonden worden op de Joomla! Official Documentation Wiki, en in het Nederlands op DutchJoomla! Wiki. U kunt informatie vinden voor beginners, installatie, upgrade, veel gestelde vragen, ontwikkelaars onderwerpen, en nog veel meer. Het Documentatie Team overziet de inhoud maar u bent van harte uitgenodigd om ook een bijdrage te leveren.

Er zijn ook boeken geschreven over Joomla! Een lijst van deze boeken vindt u de Joomla! Shop. Daarnaast vindt u Op DutchJoomla! in de Boekenhoek diverse recenties van Nederlandstalige boeken.

Joomla! licentie richtlijnen

Deze website is gebouwd met Joomla! De software en standaard templates waar het op draait hebben het copyright 2005-2008 Open Source Matters. De bijgevoegde voorbeeld inhoud van Joomla! is valt onder de licentie Joomla! Electronic Documentation License. Alle data aan deze website en templates wordt toegevoegd na installatie, vallen onder het auteursrecht van de respectievelijke eigenaren.

Indien u Joomla! wilt verspreiden, kopiëren of modificeren is dit mogelijk onder de voorwaarden van de GNU General Public License. Indien u onbekend bent met deze licentie kunt u meer informatie vinden in het volgende engelstalige artikelen 'How To Apply These Terms To Your Program' en de 'GNU General Public License FAQ'.

De Joomla! licentie is altijd GPL geweest.