Gsm / smartphone

Persbericht Deens Kankerinstituut - verontrustende toename aggressieve hersenkanker de laatste tien jaar - "oorzaak onbekend"

 

Zie het  persbericht van het Deense Kankerinstituut (in het Deens, vertaling onder 'lees meer').

 

"The number of men who have found the most malignant form of cancer in the brain, Glioblastom, has almost doubled over the last ten years."

 

This is a freightening development – It is urgent to know the reason behind this dreadful increase, says Hans Skovgaard Poulsen, MD from Copenhagen National Hospital.

 

Artikel op de Deense medische newssite Dagens Medicin:

 

Meer en meer mensen krijgen agressieve hersenkanker hersentumor

 

Vooral mannen worden in stijgende trend getroffen door agressieve hersentumoren.

 

Het aantal mannen waar men deze kwaadaardige tumor vaststelt is bijna verdubbeld de laatste jaren. Dat zegt Cancer.dk.

De stijging is aanzienlijk toegenomen de afgelopen 10 jaar en treft nu ongeveer 206 Denen per jaar, vooral mannen.

 

De sterke toename van het aantal nieuwe gevallen van de zeer agressieve en kwaadaardige vorm van hersenkanker krijgen artsen en onderzoekers aan het werk in laboratoria in de hoop een nieuwe en effectieve behandeling te vinden.

 

"Het is een beangstigende ontwikkeling. En we kennen de oorzaak niet. Daarom zijn ze direct aan de slag gegaan om te verduidelijken wat dit griezelige toename het gevolg van kan zijn. We hebben geen idee wat de oorzaak is en werken hard om de code te kraken om een beter behandeling te vinden "zei Dr Hans Skovgaard Poulsen uit het ziekenhuis.

 

Vandaag de dag is het gemiddelde leven na diagnose anderhalf jaar, en maar één op 10 patiënten leven nog na 5 jaar.

 

We hebben behandelingen geprobeerd met nieuwe medicijnen , zowel biologisch als chemisch in de hoop dat ze beter overlevingskansen zouden hebben. Maar er is zo goed als geen succes geboekt. Zegt Hans Skovgaar Pulsen die met 1,5 mlj kronen heeft gekregen voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe behandelingen.

 

Het is cruciaal voor Hans en zijn onderzoeksteam om snel vorderingen te maken.

 

 

 

Het Deense persbericht vertaald door een vertaalmachine:


Toename in nieuwe gevallen van agressieve hersenkanker

 

Het aantal mannen die gediagnosticeerd zijn met de meest kwaadaardige vorm van hersenkanker (glioblastoma), is bijna verdubbeld in de afgelopen tien jaar. We hebben geen idee wat de oorzaak is en we werken hard om de code te kraken voor een ​​betere behandeling dan wij vandaag de dag kunnen aanbieden, aldus dr. Hans Skovgaard Poulsen uit het ziekenhuis. Vandaag de dag is de gemiddelde levensduur na de diagnose slechts anderhalf jaar.

 

Gezien de sterke toename van het aantal nieuwe gevallen van de zeer agressieve en kwaadaardige vorm van hersenkanker, glioblastoom, zijn nu artsen en onderzoekers in laboratoria intensief aan het werk in de hoop op het vinden van een effectieve behandeling.


Zijn Skovgaard Poulsen: - Het is een beangstigende ontwikkeling die we hebben gezien in de afgelopen jaren.

 

- We moeten erkennen dat de huidige therapieën - chirurgie, chemotherapie en bestraling - jammerlijk ontoereikend zijn, aldus dr. Hans Skovgaard Poulsen uit het ziekenhuis.

 

Slechts één op de tien leeft langer dan vijf jaar


Slechts iets minder dan een op de tien patiënten met deze vorm van kanker leeft nog na vijf jaar.
Het aantal nieuwe gevallen is aanzienlijk toegenomen in de afgelopen tien jaar, als glioblastoma nu elk jaar treft ongeveer 260 Denen. En de stijging van onder andere vooral mannen.

 

Enge ontwikkeling


- Het is een beangstigende ontwikkeling. En we weten het gewoon niet de oorzaak. Daarom hebben we heel snel aan de slag om te verduidelijken wat dit griezelige toename kan het gevolg zijn, zegt Hans Skovgaard Poulsen.

 

Vandaag patiënten worden behandeld door hoog opgeleid interdisciplinaire teams, maar ondanks intensieve inspanningen, de kanker bijna onmogelijk om tot leven komen. Hersentumor vaak snel terug te komen.

 

Cancer Society ondersteunt


-We hebben geprobeerd om patiënten met vele nieuwe geneesmiddelen, zowel biologische en chemische, in de hoop verbetering van de overleving te behandelen, maar onze vooruitgang is helaas uiterst bescheiden, het herkennen van Zijn Skovgaard Poulsen, die net heeft 1,5 miljoen kronen ontvangen van het Wetenschappelijk Deense Cancer Society Comite om nieuwe relevante cel modellen te ontwikkelen.

 

Voor Zijn Skovgaard Poulsen en onderzoeker team rond Radiation Biology Laboratory, is het cruciaal om nieuwe benaderingen te identificeren om het verslaan van de zeer kwaadaardige kankercellen in de hersenen afsterven van een tumor. Alleen door experimenten op relevante kankercel modellen in laboratoria en - indien de resultaten positief zijn - dan de patiënten. Het is dus een voorwaarde voor de behandeling van patiënten die eerder bereikte zulke goede resultaten van preklinische modellen dat er een solide basis voor de besluitvorming te verbeteren.

 

-We hebben geprobeerd om te gaan met nieuwe stoffen die de cellen aan te vallen op grotere schaal, en sommigen die meer gericht op de individuele kankercel. Stoffen waarvan we weten dat helpt bij andere vormen van kanker, maar als we ze te testen op de kwaadaardige hjernevulster, ze zijn zonder macht, legt Hans Skovgaard Poulsen.

 

Avastin voordeel


De meest effectieve drug in de afgelopen jaren ook is aangetoond dat patiënten baat Gliobastom is Avastin - het biologisch doelgericht gestuurde middel dat werkt door het blokkeren van de groei van bloedvaten die de tumor voorzien voedingsstoffen en zuurstof.

 

-Maar we echt een onderzoek doorbraak nodig hebben, als het is om te slagen in een significant betere overlevingskansen, aldus Hans Skovgaard Poulsen.